Producător:
Dacia Plant
Prospect Drenor Hepatic - Flux natural pentru Bila
Descriere:
Ficatul este cel mai mare organ intern al corpului uman, fiind o anexa a tubului digestiv. El indeplineste peste 500 de functii, dintre care noua sunt considerate ca fiind de baza. Ficatul mai este denumit si “uzina organismului”, aici fiind sintetizate peste 2.500 de substante. Dintre functiile ficatului putem aminti: functia metabolica, cu rol in sinteza colesterolului si a lipidelor; functia vasculara, cu rol in sinteza unor elemente ale sangelui (albumine, globuline) precum si a factorilor de coagulare ai acestuia; functia secretorie, cu rol in producerea bilei; functia antitoxica, cu rol in neutralizarea toxinelor din organism si functia excretorie, cu rol in descompunerea hemoglobinei. Spre deosebire de alte organe, ficatul are capacitatea de refacere a celulelor care au fost distruse de catre o boala sau leziune care s-a manifestat pe termen scurt. Daca leziunile sunt repetate si apar pe termen lung (cazul bolilor cronice), modificarile devin ireversibile. Vezica biliara (sau colecistul) este situata imediat sub ficat, fiind o anexa a acestuia si are rolul de a depozita bila secretata de catre ficat. Din vezica, bila este eliminata prin canalul coledoc in duoden, unde exercita un rol important in digerarea grasimilor. Bolile care apar la acest nivel se datoreaza afectarii ficatului (cu aparitia hepatitelor, cirozei, insuficientei hepatice) sau a functiei secretorii a acestuia (cu secretia insuficienta de bila) si/sau a vezicii biliare, cand pot aparea: colecistite (inflamatii ale colecistului), diskinezii biliare (dereglarea mecanismului de eliminare a bilei datorita perturbarii motilitatii vezicii biliare), angiocolite (infectii bacteriene ale cailor biliare), Colici biliare (dureri la nivelul cailor biliare datorate litiazei biliare sau a colecistitelor acute).
Pentru DRENOR HEPATIC, specialistii Dacia Plant au ales o reteta pe baza de plante medicinale si uleiuri volatile, cu rol de drenare a secretiei biliare, de corectie a disfunctiilor hepatice, de ameliorare a simptomelor neplacute ce insotesc acest tip de afectiuni si de imbunatatire a procesului digestiv.
Compozitie Drenor hepatic - Flux natural pentru Bila:
ANGHINARE (Cynara scolymus) Anghinarea este una din cele mai vechi plante cunoscute in istoria umanitatii. in medicina traditionala, frunzele de anghinare erau utilizate pentru proprietatile diuretice si coleretice. Din compozitia chimica a plantei fac parte urmatoarele substante bioactive: lactone sescviterpenice cu actiune coleretica si colagoga, cinaropicrina (o substanta tonic amara), cinarina cu actiune hipolipemianta, hipocolesterolemianta, hepatoprotectoare, antitoxica hepatica. Fitocomplexul este regenerant al celulei hepatice, antiaterosclerotic, detoxifiant, ceea ce permite administrarea plantei, ca adjuvant in insuficienta hepatica, hepatite cronice, ciroza hepatica, colecistite acute si cronice, diskinezie biliara, hipercolesterolemie, hiperlipidemie si ateroscleroza.
ROSTOPASCA (Chelidonium majus) Rostopasca este o planta medicinala utilizata inca din Evul Mediu pentru tratarea bolilor de ficat. Ea are o compozitie bogata in alcaloizi, fiind alcatuita din: chelidonina (alcaloid cu actiune antispastica, coleretica si colagoga, sangvinarina) cu proprietati antiinflamatoare, antibacteriene si antivirale; coptizina, cu actiune colecistokinetica; cheleritrina (alcaloid care stimuleaza peristaltismul intestinal, avand totodata si actiune antibacteriana si antivirala). Datorita complexului de alcaloizi, rostopasca poate fi administrata ca adjuvant in dischinezii biliare, colecistite acute si cronice, colici hepatobiliare, hepatite cronice, ciroza hepatica si litiaza biliara.
TINTAURA (Centaurium erythraea) tintaura este o planta cu gust amar accentuat, de unde si numele popular de ''fierea pamantului''. Planta are in compozitie principii amare de tip secoiridoidic, cum ar fi: swertiamarina, swerozida, centaurozida, gentiopicrozida, centapicrina, eritrocentaurina, substante bioactive care imprima actiunea tonic amara, eupeptica, coleretica, colagoga, detoxifianta, antiinflamatoare, stimulenta a secretiilor gastrointestinale si depurativa. Datorita acestor proprietati, tintaura poate fi intrebuintata ca adjuvant in diskinezii biliare, colecistite acute si cronice, angiocolite si anorexie.
GENTIANA (Gentiana acaulis) Gentiana este o planta amara, fiind folosita in medicina traditionala pentru tratarea icterului. Din compozitia chimica a plantei fac parte: principii amare de tip secoiridoidic (gentiopicrozida, amarogentina, amaropanina, amaroswerina), derivati ai xantonei (gentizina, izogentizina). Complexul de substante bioactive are actiuni: tonic amara, stomahica, eupeptica, coleretica, colagoga, detoxifianta, ceea ce determina utilizarea plantei ca si adjuvant in afectiuni hepatice, diskinezii biliare, colecistite acute si cronice, anorexie.
ULEI VOLATIL DE MENTA (Aetheroleum menthae) Uleiul volatil de menta este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri volatile. Din compozitia sa fac parte α si β-pinen, mentol, mentona, cineol, limonen, β-tuiona, sabinen, β-cadinen, cariofilen, substante cu actiune antispastica, secretolitica, colagoga, analgezica si antibacteriana. Datorita acestor proprietati, uleiul volatil de menta se utilizeaza ca adjuvant, in tratamentul afectiunilor hepatobiliare, colecistite, angiocolite, litiaza biliara, tulburari digestive.
Actiuni Drenor hepatic - Flux natural pentru Bila:
Stimuleaza si regleaza secretia de bila, stimuleaza tonusul si peristaltismul vezicii biliare ameliorand fluxul biliar, hepatoprotector, regenerant al celulelor hepatice, stimulent al secretiilor gastrointestinale, detoxifiant, depurativ, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, antiinflamator, antispastic, stomahic, eupeptic, stimuleaza pofta de mancare.
Indicatii Drenor hepatic - Flux natural pentru Bila:
diskinezii biliare, colecistite acute si cronice, colici hepatobiliare, angiocolite, insuficienta hepatica, hepatite cronice virale si metabolice, ciroza hepatica, hipercolesterolemie, hiperlipidemie, ateroscleroza, anorexie.
EFECTE ADVERSE: Peste dozele recomandate pot aparea: greturi, varsaturi, diaree, colici abdominale si fenomene toxice hepatice.
Administrare Drenor hepatic - Flux natural pentru Bila:
Adulti si copii peste 14 ani: cate 1 cpr. de 3-4 ori pe zi, inainte de mese.
Contraindicatii Drenor hepatic - Flux natural pentru Bila:
litiaza biliara, obstructie biliara, sarcina, alaptare, alergie la unul din componentii produsului.
Forma de ambalare Drenor hepatic - Flux natural pentru Bila: 60 comprimate
*Rezultatele pot varia de la o persoana la alta in functie de mai multi factori, cum ar fi raspunsul organismului si regimul alimentar. Durata de utilizare poate varia.
Orice situatie temporala prezentata reprezinta un caz particular si nu poate fi generalizata.
Produsele natural sunt omologate ca suplimente alimentare prin legislatia nationala si internationala. Informatiile din continutul acestui site nu trebuie considerate sfaturi medicale.
*acestea nu au rolul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala
Produse similare