Comenzi: 0373809069 comanda@primefarma.ro

Comanda





Introduceti in casuta de mai jos rezultatul operatiei


9VITA Tablete Minerva

Producător:


Minerva


9,48 Lei

Cantitate:
* Prețul include TVA
POŞTA ROMÂNĂ:
17 lei
CURIER RAPID:
17 lei
9VITA  Tablete Minerva
Minerva

Descriere

Prospect 9VITA Tablete



Avizat de Ministerul Sanatatii

Flacon cu 100 de tablete.

Contine cele mai cunoscute vitamine din China, renumite in toata lumea. Contine vitaminele A, B1, B2, B6, C, D2, E, calciu. Constituie un aport suplimentar la dieta zilnica a persoanelor suprasolicitate.

Se bucura de atentie deosebita din partea sportivilor.

Vitaminele sunt necesare pentru functionarea metabolismului normal al organismului. Ele provin din alimente si nu pot fi produse prin procesele metabolice ale organismului. O alimentatie saraca in vitamine, o absorbtie insuficienta la nivelul tubului digestiv, sau perioadele in care nevoile organismului sunt crescute, cum ar fi sarcina sau alaptarea, pot cauza cu usurinta un deficit de vitamine.

9 Vita este un preparat vitaminic cu o compozitie echilibrata. Fiecare din componente are propria sa activitate fiziologica si activitati sinergice cu celelalte compoente.

Ca un supliment alimentar pentru adulti si copii, poate preveni si trata diverse stari patologice datorate deficitului de vitamine.

Este, de asemenea, un eficient supliment alimentar pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in medii cu temperaturi extreme (foarte ridicate sau foarte scazute), si pentru cei care efectueaza eforturi fizice mari.

Compozitie:

Fiecare tableta contine urmatoarele ingrediente:

Vitamina A .............2500 IU

Vitamina B1 .............2 mg.

Vitamina B2 .............1 mg.

Vitamina B6 .............0,5 mg.

Vitamina C .............30 mg.

Vitamina D2 .............250 IU

Vitamina E .............1 mg.

Nicotinamida .............1 mg

Pantotenat de calciu .............1 mg.

Actiuni si indicatii:

Este eficient in malnutritie, asteniile din perioadele de boala si convalescenta, dezordinile metabolice, disfunctiile hepato-renale, anorexie, polinevrite, glosite si boala beriberi (boli produse de carentele vitaminice).

Este un supliment nutritiv pentru copii, asigurand o dezvoltare armonioasa si combatand osteomalacia. Este un supliment nutritiv pentru femeile gravide si lauze.

Este eficient in bolile de piele ca: pelagra si diverse dermatite, in keratite, nictalopie, suprasolicitarea vederii, xeroftalmie.

Este eficient in prevenirea si tratamentul alveotitelor, atrofiei dentitiei, gingivitelor. Este eficient in prevenirea si tratamentul hepatovitaminozelor.

Este un preparat vitaminic cu o compozitie echilibrata. Fiecare din componente are propria sa activitate fiziologica, si activitati sinergice cu celelalte componente. Prin sumarea efectelor componentelor sale produsul este recomandat:

- persoanelor cu necesitati crescute (gravide si lauze, copii in perioada de crestere, virstnici, convalescenti).

- in malnutritie

- tulburari metabolice

- disfunctii hepatorenale

- prevenirea rahitismului la copii dar si osteomalaciei si osteoporozeoi la adulti

- anemii

- anorexii

- polinevrite, glosite si boala beriberi

- afectiuni oftalmologice

- afectiuni ale pielii, parului si unghiilor

- prevenirea si tratarea alveolitelor, gingivitelor si atrofiei dentinei

- este efficient in prevenirea dar si tratarea hipovitaminozelor

- este un excelent supliment alimentar pentru persoanele care efectueaza munca fizica grea sau in conditii extreme (temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute).

Dozare:

Pentru prevenire: 1 tableta pe zi

Copii in perioada de crestere: 1/2 tablete – 1 tableta pe zi

Femei gravide si lauze: 1 – 2 tablete pe zi

Persoanele care efectueaza munca fizica grea sau in conditii deosebite de mediu: 2 – 3 tablete pe zi

Ca tratament adulti: 1 – 4 tablete de trei ori pe zi, sau dupa recomandarea medicului

Pastrare:

Pastrati flaconul bine inchis, la loc uscat si rece.

Nota:

Dupa administrare orala se poate remarca o discreta colorare in galben a urinei.

Prezentare:

Flacon cu 100 de tablete 9VITA TABLETE este un produs polivitaminic echilibrat, in care fiecare componeneta isi are propria sa actiune fiziologica, si actiuni sinergice cu celelalate componente.

Va prezentam pe scurt principalele actiuni ale fiecarei componente a produsului nostru.

VITAMINA A

Poarta denumirea de axeroftol, pentru ca este utilizata impotriva xeroftalmiei (uscarea corneei , de la xeros=uscat si ophtalmos=ochi), vitamina anti antikeratomalacica (distrugerea corneei), vitamina cresterii sau antiinfectioasa pentru ca asigura integritatea tegumentelor si mucoaselor impiedicind patrunderea agentilor infectiosi in organism.

A fost descoperita de HOPKINS in 1912.

Rolul Vitaminei A reiese din denumirile ce I s-au dat de a lungul vremii:

Asigura integritatea mucoaselor la nivelul aparatelor respirator, digestiv, genito-urinar, integritatea tegumentelor, stimuleaza cresterea, are actiuni importante asupra vederii, asupra dezvoltarii osoase, are rol antiinfectios si nu in ultimul rind antioxidant.

Carenta de vitamina A se manifesta prin modificari ale epiteliului cutanat (pielii), ca xerodermia (piele uscata) cu hiperkeratoza si descuamari care favorizeaza infectiile, modificari ale fanerelor (unghii si par) care devin friabile si uscate; modificari la nivelul ochilor de diverse grade, de la xeroftalmie (uscarea corneei) consecinta a distrofiei glandelor lacrimale, la nictalopie – orbul gainilor – incapacitatea de a distinge obiectele in lumina crepusculara, pina la keratomalacie (ulcerarea corneei) care poate duce la orbire.

COMPLEXUL B

Spre deosebire de alte vitamine, vitaminele complxului B se sintetizeaza in parte in intestin in prezenta florei microbiene, dar in cantitati insuficiente pentru nevoile organismului.

VITAMINA B1

Denumita - tiamina – dar si vitamina antinevritica a fost sintetizata de WILLIAMS in 1937 si are una dintre cele mai complexe structuri, fiind singura vitamina cunoscuta ce are in compozitiz ei sulf; se mai numeste si vitamina antiberiberica pentru ca lipsa ei determina boala beriberi.

Rolul Vitaminei B1 in organism: participa la oxidarea acidului piruvic intervenind in metabolismul tuturor principiilor nutritive (glucide ,lipide, proteine), intervine in functionarea aparatului renal, sistemului nervos si muscular.

Experimental avitaminoza B1 poate fi reprodusa prin alimentatie cu alimente preparate in autoclav, pentru ca vitamina se distruge la temperaturi peste 1200C.

Boala provocata de absenta vitaminei B1 se numeste Beriberi si se manifesta la om prin paralizii motorii, pierderea tonicitatii tractului digestiv, inapetenta (pierderea poftei de mincare) si o vagotonie care se exteriorizeaza printr-o bradicardie caracteristica (scaderea ritmului cardiac). Administrarea de vitamina B1 are efect imediat.In conditiile unei diete normale avitaminoza se produce extrem de rar, dar carenta poate fi determinata de consumul excesiv de alcool.

VITAMINA B2

Sau – riboflavina - joaca un rol important in procesele de respiratie si crestere celulara, fiind un constituent celular. Participa la metabolism intervenind in procesele de oxidare si fosforilare.

Avitaminoza B2 se manifesta prin leziuni oculare: opacitati corneene, irite, ambliopie (orbire); leziuni cutanate si mucoase: dermatite, stomatite inclusive keilita sau stomatita angulara, glosite (afectiuni ale limbii, care devine sensibila, purpurie, cu aspect de “harta geografica”); tulburari nervoase.

NICOTINAMIDA

Vitamina B3, sau vitamina PP pelagropreventiva, numita astfel pentru ca previne pellagra.

Din punct de vedere chimic ea este nicotinamida sau acidul nicotinic sau niacina.

Rolul ei in organism: intervine in oxidarea tisulara.

Avitaminoza PP se numeste pellagra si deriva de la pellagra= piele aspra; se mai numeste “mal de la rosa“ . Este o boala pluricarentiala; apare mai frecvent la populatiile cu un standard de viata scazut si mari consumatoare de porumb, dar si la cele care au un regim sarac in proteine (apare si in china, unde populatia nu foloseste de loc porumbul dar are un consum scazut de proteine). Boala este cunoscuta ca boala celor 3D: Dementa (se manifesta ca o psihoza cu manifestari variate), Dermatita (este specifica, apare pe zonele de tegument expuse la soare, apare ca hiperkeratoza si hiperpigmentatie), diaree (intense, uneori sanguinolenta). Pot sa apara in plus dermatite si glosite.

VITAMINA B6

Adermina – denumire care sugereaza importanta ei pentru integritatea cutanata .

Din punct de vedere chimic este piridoxina , piridoxalul sau piridoxamina.

Vitamina B6 are rol si in maturarea eritrocitelor (globulelor rosii sanguine) ajutind la sinteza hemoglobinei, absenta ei ca si a vitaminei B producind tulburari de hematopoeza.

Avitaminoza provocata experimental se manifesta prin leziuni ale pielii, caderea parului .

VITAMINA D

Vitamina antirahitica sau calciferolul, care exista sub diferite forme, dintre care importante sint D si D respectiv ergocalciferolul si colecalciferolul.

Rolul vitaminei D: activeaza fosforilaza alcalina , creste absorbtia intestinala a calciului, transforma fosforul organic in fosfor anorganic, care formeaza cu calciul fosfat de calciu insolubil, process efectuat in matricea de crestere a osului.

Avitaminoza D se manifesta prin rahitism, acesta fiind caracterizat prin semen clinice care sint expresia modificarilor metabolismului calciului si fosforului: tulburari in dezvoltarea oaselor, osificare defectuoasa datorita fixarii insuficiente a calciului, deformarea oaselor lungi care iau forma de “X” sau “O”, ingrosarea epifizara a coastelor “mataniile costale”. Toracele in carena semanind cu cel de gaina. Rahitismul este o boala care survine la copii si trebuie prevenita.

La adult carenta de vitamina D, determina osteomalacie (inmuierea oaselor) si osteoporoza. Aceste manifestari survin adesea la gravide si batrini.

VITAMINA C

Este din punct de vedere chimic acidul ascorbic. A fost descoperit in 1927 de SZENT-GYORGY.

Rolul vitaminei C:intervine in formarea colagenului, participind la dezvoltarea cartilajelor si a dentinei; creste rezistenta capilara; intervine in sinteza hormonilor in special a steroizilor. Este un foarte activ antioxodant, antialergic si antiinfectios.

Avitaminoza C se manifesta prin boala numita scorbut, caracterizata printr-o mare fragilitate capilara si gingivoragii (hemoragii gingivale).

Nu este sintetizata in organismul uman .

Se distruge prin fierbere.

VITAMINA E

Vitamina fertilitatii – este din punct de vedere chimic tocoferolul.

Are un rol important in reproducere.

Experimental animalele de laborator supuse unui regim lipsit de vitamina E isi pierd capacitatea de reproducere, constatindu-se o degenrare a spermatozoizilor care isi pierd mobilitatea. De asemenea este afectata purtarea sarcinii si vibilitatea fetala.

PANTOTENATUL DE CALCIU

Denumirea provine din faptul ca acidul pantotenic este raspindit peste tot. Este importanat pentru organism prin faptul ca intra in componenta coenzimei A.

Experimental la animalele de laborator lipsa acestei vitamine determina caderea caracteristica a parului in jurul ochilor si proeminenta globilor oculari (ochi in monoclu).

Informatii Generale Vitamine

Termenul de vitamina a fost introdus in 1911 de catre Funk, in urma descoperirii gruparii aminice in vitamina B1 (tiamina). Denumirea a ramas de atunci uzuala, cu toate ca gruparea nu este caracteristica vitaminelor.

Organismul uman, pentru a-si desfasura procesele biologice, are nevoie de principii nutritive (glucide, proteine, lipide) de apa, substante minerale dar si de vitamine.

Vitaminele sint substante alimentare cu rol catalitic. Sint numite biocatalizatori exogeni, pentru ca sint introduse in organism din mediul extern, spre deosebire de biocatalizatorii endogeni (hormoni si fermenti), sintetizati de organism. Vitaminele nu sint sintetizate in organismul uman, ci in regnul vegetal, unde se afla sub forma de vitamine sau provitamine, ca de exemplu carotenul (vitamina A).

Importanta vitaminelor pentru organismul uman a fost studiata in laborator prin experiente de alimentare unilaterala a animalelor, sau constatata in trecut, in timpul lugilor calatorii pe mare, cind echipajele lipsite mult timp de hrana proaspata, dezvoltau stari patologice ce s-au dovedit a fi specifice avitaminozelor (lipsei vitaminelor din organism ). S-a pus astfel in evidenta faptul ca pe linga substantele energetice (principiile nutritive ), organismul are nevoie si de principii catalitice.

In general, un standard de viata corespunzator si o alimentatie echilibrata asigura necesitatile vitaminice bazale ale organismului.

Deficitul de vitamine in organism poarta denumirea de hipovitaminoza iar absenta unei vitamine se numeste avitaminoza.

O alimentatie saraca in vitamine, absorbtia insuficienta a vitaminelor la nivelul tubului digestiv, perioadele in care necesitatile organismului sint crescute (sarcina, alaptarea, perioada de crestere la copii, convalescenta, virstele inaintate, unele tratamente medicamentoase, alcoolismul cronic, unele boli specifice, eforturile fizice deosebite, activitatea in conditii extreme – la temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute) sint circumstante care pot crea cu mare usurinta un deficit de vitamine.

Disclaimer

*Rezultatele pot varia de la o persoana la alta in functie de mai multi factori, cum ar fi raspunsul organismului si regimul alimentar. Durata de utilizare poate varia.

Orice situatie temporala prezentata reprezinta un caz particular si nu poate fi generalizata.
Produsele natural sunt omologate ca suplimente alimentare prin legislatia nationala si internationala. Informatiile din continutul acestui site nu trebuie considerate sfaturi medicale.
*acestea nu au rolul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala

Întrebări frecvente
Intrebari frecvente
Comentarii






Catalog
Nu aveți nici un produs în coș